Sponsoren

Scouting David G. Alford bestaat al ruim 75 jaar en is een actieve vereniging uit Vorden met ongeveer 100 leden. Wekelijks komen welpen, scouts, explorers en roversscouts samen om het scoutingspel te spelen. We bieden leden afwisselende en actieve activiteiten aan, waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Dit alles in en rondom de mooie omgeving van ons clubhuis.  De vier kernwaarden van onze vereniging:

1) Vrijwillige inzet
Jongeren krijgen bij scouting op relatief jonge leeftijd de kans om verantwoordelijke vrijwilligerstaken op zich te nemen. In een veilige omgeving kunnen jonge scouts werken aan allerlei vaardigheden als leiding geven, communiceren en samenwerken met anderen.

2) Maatschappelijke betrokkenheid
Discipline, samenwerken en oog hebben voor de zwakkeren in de samenleving – traditionele scoutingwaarden – worden in toenemende mate opnieuw gewaardeerd. Zo zijn wij o.a. betrokken bij de 4 mei herdenking, koningsdag en diverse ondersteunende activiteiten bij lokale initiatieven. 

3) Pedagogische waarde
Bij scouting leren de leden door te doen. De scoutingmethode geeft kinderen en jongeren de ruimte om te leren en hun eigen ontwikkeling vorm te geven.

4) Jeugd & natuur
De natuur is een essentieel en onderscheidend kenmerk van scouting. Scouts leren spelenderwijs de natuur om zich heen kennen en waarderen. De voordelen die het spelen in de natuur heeft boven binnenspelen zijn volop aanwezig. 

Ons sponsoren?

Ook bijdragen aan onze groep? Dat kan op verschillende manieren!

Zakelijk

Particulier