Welpen

welpen

 

Speltak: Welpen
Voor wie: jongens en meisjes van 6,5 tot 11 jaar
Wanneer: elke zaterdag 14.00 – 16.00 uur

 

Wat zijn Welpen?

Welpen zijn kinderen van 6½ tot 11 jaar en spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, en vele anderen.

In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden.

Activiteitengebieden

De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Bij scouting D.G.A. krijgen de welpen een eigen activiteitengebiedenboekje. Gedurende het jaar komen alle activiteitengebieden aan de orde, waardoor de kinderen een breed aanbod van activiteiten en technieken aangeboden krijgen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts, explorers en roverscouts. Dit heet bij scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Insignes

Ieder jaar kunnen de welpen 2 insignes verdienen, die ze na het uitvoeren van diverse activiteiten en technieken, bij de speciale uitreiking ontvangen.

Hoe leuk is het om, na 4 jaar welpen, je hele mouw vol met insignes te hebben. Helemaal zelf verdiend!

 

Op kamp

De welpen gaan ook op kamp! Ieder najaar houden wij een oefenkamp bij onze eigen blokhut. In het voorjaar, meestal met Hemelvaart, gaan wij dan echt op kamp naar een mooie locatie in de regio.

Kom kijken wat we doen!

Ben jij tussen de 6 ½  en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen, te ontdekken en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Lijkt het je leuk om te ontdekken of scouting wat voor jou is? Schrijf je vrijblijvend in via ons kennismakingsformulier.