Explorers

explorers

 

Speltak: Explorers
Voor wie: jongens en meiden van 15-18 jaar
Wanneer: elke zaterdag 14.00 – 17.00 uur

 


Wat zijn Explorers?

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Wordt dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (speltak) goed loopt. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project. 
En wat dacht je van een gave expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen speltak.

Goede begeleiding

Explorers hebben geen directe leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. 

Doe mee!