Reünie Scouting Vorden

In de editie van 23 oktober 1945 van “De Graafschapsbode” werd de oprichtingsvergadering vermeld van een padvindersgroep te Vorden. De eerste opkomst werd  gehouden op zaterdag 25 oktober 1945 met de opleiding van a.s. patrouilleleiders.

Bovengenoemde is dus 75 jaar geleden. In het  seizoen 2021-2022 viert de groep dit jubileum met diverse activiteiten, waaronder een reünie voor oud-leden en anderen die in het verleden betrokken waren bij de groep. Deze reünie is gehouden op zaterdag 25 september 2021 in en bij de blokhut aan de Hilverinkweg 2A te Vorden.

De reünie zit er weer op! Het was wel een jaar later dan oorspronkelijk in de bedoeling lag, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was het een prachtige dag; lekker warm, geen regen voorspeld en we hadden er zin in! Tijdens een vorige opkomst hadden de explorers al een welkomstpoort gepionierd, met daarop het spandoek met de tekst ”Laat je Uitdagen….” Die uitdaging werd aangenomen; in de loop van de ochtend arriveerden de stafleden om de laatste voorbereidingen te treffen. Oud-hopman Eelco Bosch had hiervoor zijn uitgebreid historisch archief geraadpleegd en daaruit een overzicht van kenmerkende foto’s samengesteld, die verdeeld over de eerste vijf decennia, een prachtig overzicht vormden van de vele activiteiten die de padvinders hadden ondernomen. Verder kon men kon meedraaien met de huidige opkomst, samen genieten van een kipkerriemaaltijd en DGA-toetje en natuurlijk veel bijpraten en verhalen van vroeger weer ophalen.

Een gift is nog altijd welkom en kan worden overgemaakt op de rekening van de groep: Stichting Scouting Vorden/Hengelo: IBAN NL18 RABO 036 64 40 608, o.v.v. Jubileum. Ook zakelijk sponsoren is mogelijk.