Installatie

Als je nieuw bent bij de scouting of naar een andere speltak overgaat, word je na ongeveer twee maanden officieel geïnstalleerd bij je eigen speltak. Elk jaar zijn er twee speciale momenten gepland voor de installatieceremonie. Voordat het installeren begint, nemen we contact op met de ouders over de datum en het aanschaffen van het scoutfit (uniform/blouse). Eenmaal geïnstalleerd mag het lid het scoutfit dragen, compleet met insignes en das.

De installatie markeert het officiële moment waarop je toetreedt tot een speltak. Net voor de ceremonie trekt de nieuwe scout de blouse aan en legt tijdens de installatie de belofte af, die wereldwijd hetzelfde is, door deze na te zeggen aan de leiding. Vervolgens wordt het installatieteken opgespeld en ontvangt de scout zijn of haar das. Vanaf dat moment is de scout een volwaardig lid van de groep.

De installatie is een feestelijk moment en daarom nodigen we ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere geïnteresseerden uit om hierbij aanwezig te zijn. Na de ceremonie is er een gezellig samenzijn met een kopje koffie, thee of een glas ranja voor alle aanwezigen.

Wat moet waar?

Das

Bij Scouting Vorden dragen we een groene das. Aan de punt van deze das naaien we het geel-zwarte DGA-insigne.

DGA das

 

 

 

Scoutfit

Elke speltak heeft zijn eigen scoutfit. Afhankelijk van de speltak wordt de kleur van deze blouse bepaald:

  • Welpen: groen
  • Scouts: beige
  • Explorers en Roverscouts: brique

Welk insigne moet waar?

Speltakteken is verschillend per speltak. De linkermouw is geschikt voor overige insignes en ‘fun’ badges.

Vanaf het moment van installeren wordt van een scout verwacht dat hij of zij tijdens iedere scoutingopkomst de blouse draagt (in ieder geval bij het openen en sluiten), tenzij anders aangegeven door de speltakleiding. Daarnaast hebben we ook eigen t-shirts die te bestellen zijn in onze DGA shop.