Zomerkamp Welpen 2023

De welpen zijn met Freek Vonk het bos in geweest, op zoek naar nieuwe dieren. Het kamp werd op donderdag 18 mei geopend met de kampvlag, waarna we een filmpje keken die Freek Vonk had opgenomen. Het kamp werd gestart met de themakleding aan en het lopen van een modeshow. Wat zag iedereen er prachtig uit! In de middag stond er een doordraai circuit op de planning. We hebben een waterbaan gemaakt, een boterham met wormenpoep en een feestmaaltijd voor de slakken gemaakt, een ren je rot afval spel gedaan en als laatste nog een balspel: land lucht water vuur. Nadat we lekker macaroni hebben gegeten was het tijd voor levend stratego, natuurlijk in het thema Freek Vonk. Toen het wat begon te schemeren hebben we het kampvuur aangestoken en lekker marshmallows gebakken boven het vuur. Dat was een leuke eerste dag!

Op dag 2 begonnen we natuurlijk met een warming up. Daarna aan het ontbijt en moesten we een lunchpakketje maken. Vandaag zijn we de hele dag op pad. We doen een speurtocht met sporen en onderweg maken we zelf een blote voetenpad, verzamelen we takken om mikado mee te spelen en zoeken we beestjes, we hebben onze loepjes en potjes mee. We komen aan bij het zwembad. Hier hebben we de hele middag lekker gezwommen en een ijsje gegeten. In de avond was er een bioscoopzaal ingericht, er werden filmpjes van Freek Vonk afgespeeld en er was lekker chips en chocolademelk.

Op de laatste dag van het kamp zijn we begonnen met een spel animal go (een soort pokemon go, maar dan met jungledieren). Hiervoor moesten er met verschillende spellen fiches verzameld worden om dieren te vangen. In de middag zijn we druk geweest met ons eigen insectenhotel te maken. We hebben een blik versierd en in het bos van alles verzameld waar de insecten blij van worden. We eindigen het kamp af met een lekker bord patat. Freek Vonk sloot het kamp af met een filmpje en iedereen krijgt een Freek Vonk Insigne! Het was een super geslaagd kamp!

Foto’s welpenkamp 2023