Welpenkamp 2022

Dit jaar was het weer zover voor de welpen: het welpenkamp! Na het openen namen de welpen afscheid van hun ouders en ging het kamp van start met bijzondere gast.

De welpen kregen een bezoek van speelgoeddirecteur Berend Blokkentoren. De welpen kwamen erachter dat de speelgoeddirecteur een verkeerde beslissing had gemaakt. Hij had namelijk bedacht dat het wel leuk was om al het speelgoed tot leven te wekken, maar kwam erachter dat het toch niet zo’n slim idee was…

Berend riep de hulp in van de welpen om het loslopende levende speelgoed te vangen. Er was namelijk een manier om het weer ongedaan te maken, maar daarvoor moesten ze het speelgoed nog vangen en een spreuk achterhalen. Alleen daar en door middel van een spreuk zouden ze dan het speelgoed weer gewoon kunnen laten worden en kon het weer terug naar de speelgoedwinkel.

Dag 1 – Nadat de slaapzaal was ingericht mocht iedereen zich verkleden in het kampthema rondom speelgoed. Zo hadden we o.a. cowboys, ridders, dieren en figuren uit Toy Story. Iedereen mocht hun outfit tonen d.m.v. een modeshow. Na de show gingen we verder met het programma. ‘s Avonds nog even lekker bij het kampvuur met een beker chocolademelk in onze handen en samen kampliedjes zingen.

Dag 2 – De tweede dag stond in het teken van een wandeltocht die uiteindelijk uitkwam bij De Scheg waar iedereen lekker kon zwemmen. ‘s Avonds was er een filmavond in de slaapzaal en daar mocht iedereen vanuit bed naar Toy Story 4 kijken.

Dag 3 – Door middel van opdrachten kon iedereen hun eigen Mr. Potato (een aardappelhoofd) maken. ‘s Middags mocht iedereen aan de slag om hints te verzamelen, zodat ze de spreuk konden ontrafelen, waarmee alles weer normaal zou worden. Hint kregen de welpen o.a. bij het lasso werpen en sluipen bij Jacala. Uiteindelijk waren alle hints verzameld en kon de spreuk worden uitgesproken om het levende speelgoed weer gewoon speelgoed te laten worden.

We sloten het kamp gezamenlijk met de ouders af om daarna thuis lekker bij te komen!

Foto’s