Coronavirus richtlijnen

Laatste update: 12 oktober 2020.

Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle maatregelen rondom Scouting Vorden en het coronavirus.

Instructiefilmpje

Regels veranderen in de loop van de tijd. Grotendeels is het filmpje nog actueel, maar lees de tekst hieronder voor de meest actuele regels.

Alle regels op een rij

1. Waar dienen scouts en leiding van tevoren rekening mee te houden?

  • Ben je ziek, verkouden of heb je één van de andere symptomen van corona, dan mag je helaas niet op scouting komen.
  • Heb je klachten? Laat je testen. Is je testuitslag negatief, dan ben je welkom op scouting. Is je test positief, dan blijf je thuis. 
  • Ben je op vakantie geweest in een met oranje aangeduid gebied, dan blijf je eerst 10 dagen in quarantaine.

2. Wat kan je verwachten op scouting?

  • Kinderen tot 18 jaar hoeven geen afstand t.o.v. elkaar te houden. Van kinderen tot alle leiding en andere volwassenen geldt wel de 1,5m afstand.
  • Volwassenen onderling (18+) houden 1,5 m afstand t.o.v. elkaar.

3. Het toilet

Als we gebruik moeten maken van het toilet kan dat. Na het gebruik van het toilet wassen wij goed onze handen. Hiervoor is bij de wasbak voldoende zeep aanwezig en zijn er papieren handdoekjes om je handen af te drogen. Doe deze na gebruik in de bak die daarvoor staat. Ook is er desinfectiegel aanwezig. 

4. Ongelukjes

Ondanks dat wij altijd leuk spelen kan het gebeuren dat er ook eens iets mis gaat. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van het rode kruis voor eerste hulpverlening en corona.

5. Aankomst en vertrek

  • Kinderen komen zo veel mogelijk zelfstandig op de fiets naar scouting. Indien kinderen met hun ouders komen dan worden ze afgezet en opgehaald bij de slagboom. Ouders/verzorgers komen niet het terrein op.
  • Wij adviseren zoveel mogelijk de rijrichting vanaf de Hengeloseweg richting Lindeseweg te blijven volgen om elkaar de ruimte te geven.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je uiteraard terecht bij het stafteam van Scouting Vorden.