Coronavirus richtlijnen

Laatste update: 10 mei 2020.

Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle maatregelen rondom Scouting Vorden en het coronavirus.

Instructiefilmpje

Alle regels op een rij

1. Waar dienen scouts en leiding van tevoren rekening mee te houden?

  • De programma’s zijn buiten, we mogen geen gebruik maken van de binnenruimte. 
  • Houdt rekening met de kleding die je draagt i.v.m. het weertype.
  • Neem zelf iets te drinken mee in een afsluitbare beker of bidon, maak een keuze uit ranja of water.
  • Ga thuis voor vertrek nog even naar het toilet.
  • Bij slecht weer zal het programma niet doorgaan, de leiding probeert het zo tijdig mogelijk per email te melden als dit het geval is. Check dus voor je naar scouting vertrekt de mail.
  • Ben je ziek of verkouden, dan mag je helaas niet op scouting komen.

2. Hoe ga je naar scouting toe?

Word je gebracht met de auto, dan brengen je ouders je vanaf de Hengeloseweg tot voor de poort van scouting. Hier staat al iemand van de leiding klaar om je te begroeten, van de leiding moet je 1,5m afstand houden dus even zwaaien en een groet mag. Jij stapt uit en loopt richting scouting. Je ouders rijden door en verlaten de Hilverinkweg via de Lindeseweg. Dit om een goede doorstroom te garanderen en geen opstoppingen door keren te veroorzaken.

Kom je op de fiets, ook dan zetten je ouders je af bij de poort en ga jezelf met de fiets naar de blokhut.

3. Wat kan je verwachten op scouting?

Zoals gezegd is de opkomst buiten. Alle welpen kunnen op een normale manier met elkaar spelen. De leiding moet wel 1,5m afstand van de kinderen houden en andersom ook natuurlijk. Er is buiten een plekje waar je eventueel je jas kwijt kan.

Welpen: openen kan zoals normaal in de kring op nest bij de welpen. De leiding neemt hierbij iets verder afstand en staat onderling ook 1,5m uit elkaar.
Scouts en explorers: bij het openen houden we 1,5m afstand.

Natuurlijk is er een leuk programma samengesteld en mag je een uitdagende middag verwachten.

We zullen tijdens de opkomst een moment nemen om gezamenlijk ons eigen meegebrachte drinken op te drinken.

4. Het toilet

Als we gebruik moeten maken van het toilet kan dat. Er mag wel maar één persoon tegelijk in de wc ruimte zijn. Zit er al iemand op het toilet zal je buiten even moeten wachten.

Na het gebruik van het toilet wassen wij goed onze handen. Hiervoor is bij de wasbak voldoende zeep aanwezig en zijn er papieren handdoekjes om je handen af te drogen. Doe deze na gebruik in de bak die daarvoor staat. Ook is er desinfectiegel aanwezig. 

5. Ongelukjes

Ondanks dat wij altijd leuk spelen kan het gebeuren dat er ook eens iets mis gaat. Wij zijn er dan om elkaar te troosten. Welpen kunnen elkaar helpen. De rest blijft op afstand. Is er een klein wondje luister dan naar de instructies van de leiding. Je krijgt ook een pleister om er op te plakken als dat nodig is. Mocht er iets gebeuren waarbij echt hulp vereist is dan is het toegestaan voor leiding om te assisteren waarbij we alle veiligheidsmogelijkheden in acht nemen. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van het rode kruis voor eerste hulpverlening en corona.

6. Verjaardag

Ben je jarig dan zullen we zeker voor je zingen, maar trakteren mag helaas niet.
We eten tijdens de opkomst niets i.v.m. hygiëne.

7. Sluiten

Het sluiten zal iets anders verlopen dan normaal. We houden hierbij niet elkaars handen vast. Er zal wel een groet worden gebracht.

8. Vertrek

Welpen en scouts gaan onder begeleiding van een leiding naar de weg.

Ouders kunnen in rij voorrijden met de auto en blijven ook in de auto zitten. De eerste auto die komt wacht nog voor het hek, niet te ver doorrijden. Als de auto voor het hek is kan je instappen, vervolgens kunnen jullie dan direct wegrijden. De volgende auto rijdt voor en dan kan de volgende ook instappen.

Ouders die op de fiets komen kunnen aan de kant van de weg (blokhutzijde) wachten (op afstand). Op volgorde kunnen ook de fietsers vertrekken. Ook voor de fietsers geldt: fiets weg richting de Lindeseweg.

Het is voor scouts en explorers niet toegestaan om met meer dan 3 personen tegelijk terug te fietsen en ze dienen 1,5 m uit elkaar te fietsen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je uiteraard terecht bij het stafteam van Scouting Vorden.